O nas

Jak powstał pomysł na restaurację? Wszystko zaczęło się od podróży. 

Wrocławska restauracja Forum Kulinarne to dziecko Basi i Jacka Szydłowskich, które z założenia ma skupiać to, co najbardziej kochają, czyli basen Morza Śródziemnego: od Grecji przez Włochy, Hiszpanię, Maroko, aż po Bliski Wschód. 

Chcemy, aby dania z różnorodnych regionów świata, mimo różnic, idealnie ze sobą współgrały, tworząc harmonię i budząc entuzjazm. Pragniemy, by każdy ze składników wzajemnie się przenikał i kulinarnie kusił do odkrywania nowych połączeń. Naszym celem jest wprowadzanie na talerze promieni Słońca, tak nieodłącznych w krajach Morza Śródziemnego i tak potrzebnych we Wrocławiu – opowiadają restauratorzy.

To dlatego zjesz u nas tagine z wołowiną, którego smak współtworzą soczewica, suszone daktyle, morele i rodzynki; autentyczną moussakę z jagnięciną czy tradycyjną kaczkę podkreśloną sezonowymi warzywami i owocami, zmieniającymi się w karcie każdego miesiąca i wydobywającymi z niej jak najwięcej aromatów.

W menu nie brakuje również klasyków, takich jak tatar wołowy, makarony czy steki i pozycje dla wegan i wegetarian. Wiele produktów i dań, takich jak np. chleb, hummus czy oliwy smakowe, tworzone są na miejscu. Menu doskonale współgra z wyselekcjonowanymi winami, co gwarantuje podróż po nowych, pełnych doznaniach smakowych.

Rozpieszczamy nie tylko kubki smakowe, lecz również zmysł wzroku. Szef kuchni, Paweł Błaszczyk, zaskakuje perfekcyjnym i nieszablonowym sposobem serwowania potraw. Na talerzach zobaczysz różnorodne formy, a także jadalne płatki kwiatów oraz warzywa i owoce w niebanalnej, artystycznej postaci. 

Serdecznie zapraszamy do rezerwacji stolików pod numerem telefonu +48 663 017 575.

Zachęcamy do sprawdzenia naszego menu

KONTAKT

DANE KONTAKTOWE

Plac Wolności 4,
Wrocław 50-071

fk@forumkulinarne.eu

+48 663 017 575

GODZINY OTWARCIA

Pon. - Pt. 12:00 - 23:00
Sob. 12:00 - 23:00
Ndz. 12:00 - 23.00