O nas
Jak powstał pomysł na restaurację? Wszystko zaczęło się od podróży.
Wrocławska restauracja Forum Kulinarne to dziecko Basi i Jacka Szydłowskich, które z założenia ma skupiać to, co najbardziej kochają, czyli basen Morza Śródziemnego: od Grecji przez Włochy, Hiszpanię, Maroko, aż po Bliski Wschód.
Chcemy, aby dania z różnorodnych regionów świata, mimo różnic, idealnie ze sobą współgrały, tworząc harmonię i budząc entuzjazm. Pragniemy, by każdy ze składników wzajemnie się przenikał i kulinarnie kusił do odkrywania nowych połączeń. Naszym celem jest wprowadzanie na talerze promieni Słońca, tak nieodłącznych w krajach Morza Śródziemnego i tak potrzebnych we Wrocławiu – opowiadają restauratorzy.
To dlatego zjesz u nas tagine z wołowiną, którego smak współtworzą soczewica, suszone daktyle, morele i rodzynki; autentyczną moussakę z jagnięciną czy tradycyjną kaczkę podkreśloną sezonowymi warzywami i owocami, zmieniającymi się w karcie każdego miesiąca i wydobywającymi z niej jak najwięcej aromatów.
W menu nie brakuje również klasyków, takich jak tatar wołowy, makarony czy steki i pozycje dla wegan i wegetarian. Wiele produktów i dań, takich jak np. chleb, hummus czy oliwy smakowe, tworzone są na miejscu. Menu doskonale współgra z wyselekcjonowanymi winami, co gwarantuje podróż po nowych, pełnych doznaniach smakowych.
Rozpieszczamy nie tylko kubki smakowe, lecz również zmysł wzroku. Szef kuchni, Paweł Błaszczyk, zaskakuje perfekcyjnym i nieszablonowym sposobem serwowania potraw. Na talerzach zobaczysz różnorodne formy, a także jadalne płatki kwiatów oraz warzywa i owoce w niebanalnej, artystycznej postaci.
Serdecznie zapraszamy do rezerwacji stolików pod numerem telefonu +48 663 017 575.
Zachęcamy do sprawdzenia naszego menu
KONTAKT
DANE KONTAKTOWE
GODZINY OTWARCIA
Pon. - Pt. 12:00 - 23:00
Sob. 12:00 - 23:00
Ndz. 12:00 - 23.00