O nas

Jak powstał pomysł na restaurację? Wszystko zaczęło się od podróży. 

Wrocławska restauracja Forum Kulinarne to dziecko Basi i Jacka Szydłowskich, które z założenia ma skupiać to, co najbardziej kochają, czyli basen Morza Śródziemnego: od Grecji przez Włochy, Hiszpanię, Maroko, aż po Bliski Wschód. 

Chcemy, aby dania z różnorodnych regionów świata, mimo różnic, idealnie ze sobą współgrały, tworząc harmonię i budząc entuzjazm. Pragniemy, by każdy ze składników wzajemnie się przenikał i kulinarnie kusił do odkrywania nowych połączeń. Naszym celem jest wprowadzanie na talerze promieni Słońca, tak nieodłącznych w krajach Morza Śródziemnego i tak potrzebnych we Wrocławiu – opowiadają restauratorzy.

To dlatego zjesz u nas, na przykład:

tagine z wołowiną, którego smak współtworzą soczewica, suszone daktyle, morele i rodzynki;

autentyczną moussakę z jagnięciną

czy tradycyjną kaczkę podkreśloną sezonowymi warzywami i owocami, zmieniającymi się w karcie każdego miesiąca i wydobywającymi z niej jak najwięcej aromatów.

W Forum Kulinarnym nie brakuje również klasyków, takich jak tatar wołowy, makarony czy steki i pozycje dla wegan i wegetarian.

Rozpieszczamy nie tylko kubki smakowe, lecz również zmysł wzroku. Szef kuchni, Paweł Błaszczyk, zaskakuje perfekcyjnym i nieszablonowym sposobem serwowania potraw. 

Chcesz przekonać się, jak smakuje kuchnia pełna słońca?

 

Zarezerwuj stolik pod numerem 663 017 575.

Zachęcamy do sprawdzenia naszego menu

KONTAKT

DANE KONTAKTOWE

Plac Wolności 4,
Wrocław 50-071

fk@forumkulinarne.eu

+48 663 017 575

GODZINY OTWARCIA

Pon. - Pt. 12:00 - 23:00
Sob. 12:00 - 23:00
Ndz. 12:00 - 23.00