O nas

Czym jest Forum Kulinarne? To nowe wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Wrocławia. Naszym sekretem jest pyszna, bardzo różnorodna kuchnia, która zaskakuje nie tylko niebanalnymi połączeniami smaków, ale także perfekcyjnym i nieszablonowym sposobem serwowania potraw. Menu opieramy na świeżych sezonowych składnikach najwyższej jakości, które dostarczane są do restauracji codziennie przez sprawdzonych producentów i dystrybutorów.

Jak powstał pomysł na restaurację? Wszystko zaczęło się od podróży. Forum Kulinarne to dziecko Basi i Jacka Szydłowskich, które z założenia ma skupiać to, co najbardziej kochają, czyli Basen Morza Śródziemnego od Grecji przez Włochy, Hiszpanię, Maroko aż po Bliski Wschód. „Nie chcemy, żeby całość tworzyła misz-masz, ale żeby wszystko idealnie się ze sobą komponowało w jednolitą całość, aby razem się przeplatało i kulinarnie kusiło” – tłumaczą restauratorzy.

Autorem menu jest Paweł Błaszczyk, dotychczasowy Szef Kuchni
restauracji Alyki, z którym współpracujemy już od wielu lat. Znajdziecie u nas mnóstwo owoców morza podawanych w najróżniejszych odsłonach. Nie zabraknie również klasyków, takich jak tatar wołowy, makarony czy steki. Staramy się skupiać uwagę na szczegółach, dlatego wiele potraw, takich jak np. chleb, hummus czy oliwy smakowe, tworzonych jest od podstaw na miejscu. Menu doskonale współgra z wyselekcjonowanymi, starannie dobranymi do dań winami, co gwarantuje Wam podróż pełną nowych, zaskakujących doznań smakowych.

W Forum Kulinarnym całości dopełnia klimatyczne, piękne wnętrze zachęcające do odwiedzin i spędzania czasu w gronie najbliższych.

Serdecznie zapraszamy do rezerwacji stolików pod numerem telefonu +48 663 017 575.

Zachęcamy do sprawdzenia naszego menu

Kontakt

Dane kontaktowe

Plac Wolności 4,
Wrocław 50-071

fk@forumkulinarne.eu

+48 663 017 575

Godziny otwarcia

pon. - śr. 14:00 - 23:00
czw. - ndz. 10:00 - 23:00